Carrusel, 2021

El Carrusel és una síntesi pictòrica i literària, dotze breus narracions simbòliques protagonitzades per cavalls i centrades en les experiències humanes vitals i psicològiques més bàsiques: les relacions interpersonals, la solitud, la por, l´amor, la malaltia, la mort, la inspiració o el món dels somnis. Dirigit a un lector jove, està escrit en un llenguatge planer i alhora poètic, amb el ritme i la sonoritat de la poesia.

L´obra.

El llibre és un recorregut per dotze de les experiències vitals i psicològiques humanes més bàsiques protagonitzades per cavalls reals, cavalls de joguina, cavalls mítics i llegendaris.

L´infant pensa que la relació que té amb el món inanimat és la mateixa que té amb el món de les persones, però a mesura que va perdent la seva naturalesa infantil es troba amb els perills del món, i sobretot els del seu propi món intern. Forces inconscients contra les que ha d´aprendre a protegir-se per poder desenvolupar un sentiment de confiança en la vida i en ell mateix. Perquè si malauradament perdés aquesta confiança només podria restaurar-la canviant l´estructura interna de la seva ment, per conèixer tot el seu potencial i obtenir una seguretat que li permeti trobar una bona manera de relacionar-se amb el món i amb ell mateix.

El text.

És una construcció literària en forma de recull de petits relats escrits en prosa poètica, que representen situacions metafòriques del món que ens envolta, inspirats en personatges fantàstics o mitològics, en objectes o en personatges reals.

Escrit en un llenguatge concís, destaca per la brevetat del seu contingut, amb un final imprevist i obert a diferents interpretacions segons l' experiència personal de cada lector.

A cada relat es proposa un conflicte per mitjà d´oracions curtes i amb una quantitat mínima de paraules, que es resol en acabar el text.

Les il.lustracions

Cadascun dels 12 relats és introduït per una il.lustració representativa del seu personatge protagonista.

Confeccionades en diferents tècniques pictòriques, l´oli, el dibuix a carbó, l´aquarel.la o la creació digital, les 12 il.lustracions segueixen un mateix fil conductor, la representació temàtica d´un cavall, i presenten de manera condensada la imatge que necessita el lector per poder arribar a visualitzar el personatge i entendre el relat.

Especialitzada en Artteràpia i en la representació de la figura humana, i aplicant una barreja d´estil figuratiu i abstracte, Carola Ellenberger, la il.lustradora, aconsegueix dotar a cada personatge dels trets humans representatius del tema psicològic de cada relat.

Exposició de quadres d´Artteràpia de Carola Ellenberger a Sant Feliu de Guíxols.

I trobant-me a sota d´aquella immensa cúpula blava vaig adonar-me que jo també girava, galopant al voltant d´una gran i brillant estrella, seguint l´ordenat moviment de planetes, satèl.lits, asteroides i estels.

 

 


Carola Ellenberger: el món sorgit dels somnis.

Carola Ellenberger. La pintura: un camí cap a l´expressió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *