Tapping

Està demostrat que la causa de la majoria de dolors i malalties és una emoció, un pensament o una actitud negativa que han estat provocats per un determinat conflicte emocional.

A mesura que passen els anys, aquestes experiències negatives produeixen un bloqueig en el flux de l' energia vital que circula pel cos, i és en aquest moment que apareixen els simptomes físics.

Quan ens trobem davant de situacions conflictives o que ens recorden situacions semblants que ja hem viscut en el passat, tendim a mostrar resistència per tal d ́evitar de tornar a experimentar la mateixa situació, la qual cosa ens impedeix d' afrontar-la i arribar a resoldre el conflicte.

La Tècnica d ́Alliberació Emocional o Tapping, (traduït de l ́anglès Emotional Freedom Techniques o EFT), una eina de sanació que procedeix de la medicina xinesa, ajuda a eliminar problemes físics i emocionals i a recuperar l ́equilibri energètic.

Es tracta d ́una tècnica molt senzilla que pot realitzar el mateix pacient, en qualsevol lloc i en qualsevol moment, per mitjà de la pressió de punts clau d' acupuntura amb els dits, -els principals punts energètics coneguts com a meridians- a la vegada que es concentra en la preocupació, el problema emocional, físic o mental que vol tractar.

Després d ́haver valorat el nivell d ́ansietat del qual es parteix en una escala de l ́1 al 10, es fan afirmacions sobre com es va sentint la persona quan pensa en el problema, mentre va seguint una seqüència que recorre nou punts d ́acupuntura, perquè el nivell d ́ansietat pugui anar disminuint i es redueixi l ́estrès i l ́ansietat.

Si aquest nivell d ́ansietat no ha disminuit del tot, el pacient pot realitzar de nou la tècnica fins a aconseguir neutralitzar completament l ́emoció negativa, i que s´acabi reduint la càrrega emocional.

L´objectiu del Tapping és aconseguir canviar la percepció que el pacient té davant del problema plantejat, per tal que el cos recuperi l ́equilibri i la seva capacitat autocurativa, permetent millorar la salut emocional i física.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *